Tvarohový koláč s pomarančovým želé

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasneIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 221
16.09.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce
205 g Cukor kryštálový
205 g Múka hladká
1 KS Kypriaci prášok do pečiva
100 g Čokoláda na varenie
100 ml Horúca voda (teplá)
100 ml Olej
Plnka:
Množstvo Ingrediencia
500 gTvaroh jemný
250 gMascarpone
1 KSVanilkový cukor
60 gCukor práškový
1 kelímokSmotana na šľahanie
1 KSŽelatína (v prášku)
Želé:
Množstvo Ingrediencia
1 lPitná voda
1 KSPomarančový džús v prášku
7 PLCukor kryštálový
2 KSZlatý klas
Postup prípravy pre Tvarohový koláč s pomarančovým želé
  1. 1

    žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.

  2. 2

    Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Mätová omáčka
Kuracie plnené guličky
Cesnaková nátierka
Bravčové na hrášku s ryžou
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Zeleninové rizoto s kuracím mäsom
Farfalle so smotanovo-brokolicovou omáčkou
Kuracie rizoto so zeleninou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf