Pomarančové rezy

Hodnotenie (4.9/5)
9
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 12 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
"Mohl bych kousek ochutnat už teď?", ptal se Kuba mlsně ještě před obědem a fakt nevím, jestli si doopravdy myslel, že mu to dovolím. :D Ale už půl hodinky po obědě si to namířil s kudlou do kuchyně a hodlal si "ufiknout" asi tak půl akru na ochutnání, tak jsem ho musela malinko přibrzdit... :D :DDanula
videní 1078
27.05.2020
2 piškótové korpusy:
Množstvo Ingrediencia
2x5 KS Vajce slepačie
2x80 g Cukor práškový
2x380 g Múka hrubá
štipka   Soľ
Želé:
Množstvo Ingrediencia
1 lPomarančový džús (100%)
3 balíčekVanilkový puding
Šľahačka:
Množstvo Ingrediencia
4 balíčekŠľahačka v prášku
300 mlMlieko (vychladené)
180 gKyslá smotana (vychladená)
Postup prípravy pre Pomarančové rezy
  1. 1

    2 piškótové korpusy ... Žĺtky vyšľahať vždy s polovicou cukru z jednej dávky (tj.40g) do hustej peny, bielky ušľahať dotuha so štipkou soli a druhou polovicou cukru (opäť 40g). Do žĺtkovej zmesi vmiešať múku a sneh z bielkov, natrieť na plech s papierom na pečenie (ja dala na plech s rozmermi 39x26cm) a piecť cca 15 minút na 200 stupňov. Mierne vychladnuté preklopiť na tácku a stiahnuť papier. Takto upiecť aj druhý korpus a nechať vychladnúť.

  2. 2

    Potom jeden korpus usadíme do plechu s vyšším okrajom (mám rovnaký rozmer nízkeho plechu aj toho s vyšším okrajom, čo je výhoda), polejeme teplým želé, zaklopíme druhým korpusom, zaťažíme a necháme úplne vychladnúť. Potom potrieme ušľahanú šľahačkou (ja používam instantné) a posypeme strúhanou čokoládou alebo Grankom. Hotový múčnik necháme do druhého dňa v chladničke preležať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Gordon Blue a zemiakové pyré
Bryndzové pirohy
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Citrónové rezy
Jánošíkov tanier
Domáce hot - dogy
Špenátová s vajíčkom
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf