Venčeky s maslovo-pudingovým krémom

Hodnotenie (4.5/5)
6
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Domáce veterníky ako naše pudingovo maslové venčeky. Výborný receptDanula
videní 3292
08.04.2020
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
250   Pitná voda
90 g 100% tuk OMEGA (alebo iný stužený tuk)
140 g Múka hladká
3 KS Vajce
1 štipka Soľ
Krém:
Množstvo Ingrediencia
600 mlMlieko
6 PLCukor kryštálový
2 balíčekVanilkový cukor
2 balenieVanilkový puding
250 gMaslo
Poleva:
Množstvo Ingrediencia
200 gCukor práškový
3 PLHorúca voda
1 PLRUM (UM)
1 PLCitrónová šťava
Postup prípravy pre Venčeky s maslovo-pudingovým krémom
  1. 1

    / Cesto podľa Hanky ​​Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".

  2. 2

    Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

avatar
Renáta | 11.04.2020 22:33:31
Krásne :)
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Lasagne s mäsom
Kuracie soté s kari omáčkou
Plnený chlieb
Segedínsky guláš zo sójového mäsa
Najlepší domáci zemiakový prívarok s fašírkou
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
Bravčové na hrášku s ryžou
Cestoviny s kuracím mäsom a brokolicovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf