Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250   | Pitná voda |
90 g | 100% tuk OMEGA (alebo iný stužený tuk) |
140 g | Múka hladká |
3 KS | Vajce |
1 štipka | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 ml | Mlieko |
6 PL | Cukor kryštálový |
2 balíček | Vanilkový cukor |
2 balenie | Vanilkový puding |
250 g | Maslo |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
200 g | Cukor práškový |
3 PL | Horúca voda |
1 PL | RUM (UM) |
1 PL | Citrónová šťava |
/ Cesto podľa Hanky Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".
Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.