Venčeky s maslovo-pudingovým krémom

slide
(4.5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Domáce veterníky ako naše pudingovo maslové venčeky. Výborný recept


Cesto:

  • Krém:

  • Poleva:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    / Cesto podľa Hanky ​​Soudné / V hrnci zvariť vodu so soľou a s tukom, pridať múku a nechať za stáleho miešania "odpaľovať" asi 5 minút, potom stiahnuť z platne a miešať do vychladnutí. Do vychladnutej hmoty zašľahať po jednom vajcia, naplniť do cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a vytláčať na plech venčeky. Striekajú dve vrstvy a hlavne ďaleko menšie než aké sa dajú kúpiť v cukrárni, preto im môj mužský hovorí "dvojhubky".

  • Krok 2.

    Piecť 15 minút na 200 stupňov, potom stlmiť na 170 a piecť ešte 10 minút. Po celú dobu pečenia radšej vôbec neotvárať rúru, inak majú venčeky tendenciu "spadnúť". Horúce prerezať a nechať vychladnúť.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (1)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.