Kysnuté buchty

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 1028
23.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Múka hladká extra špecial
30 g Droždie
4 PL Cukor kryštálový
1 balíček Vanilkový cukor
200 ml Olej slnečnicový
  Soľ
375 ml Mlieko polotučné (vlažné)
  Lekvár (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kysnuté buchty
  1. 1

    1.Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme.

  3. 3

    3. Vytvoríme buchty. Marmeláda musí byť hustá, aby nám nevytiekla. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom alebo vajcom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú.

  4. 4

    4. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Diviačie stehno na smotane
Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou
Špagety s petržlenovou vňaťou
Kokosové guličky
Bravčové stehno na zeleninovej omáčke s cestovinou
Vyprážaná parenica plnená šunkou
Panenka s bylinkami
Bravčová krkovička na šťave s ryžou
Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie