Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
750 g | Múka hladká extra špecial |
30 g | Droždie |
4 PL | Cukor kryštálový |
1 balíček | Vanilkový cukor |
200 ml | Olej slnečnicový |
  | Soľ |
375 ml | Mlieko polotučné (vlažné) |
  | Lekvár (podľa chuti) |
1.Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme.
3. Vytvoríme buchty. Marmeláda musí byť hustá, aby nám nevytiekla. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom alebo vajcom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú.
4. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.