Kysnuté buchty

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 87
23.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Múka hladká extra špecial
30 g Droždie
4 PL Cukor kryštálový
1 balíček Vanilkový cukor
200 ml Olej slnečnicový
  Soľ
375 ml Mlieko polotučné (vlažné)
  Lekvár (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kysnuté buchty
  1. 1

    1.Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme.

  3. 3

    3. Vytvoríme buchty. Marmeláda musí byť hustá, aby nám nevytiekla. Buchtičky kladieme na papier na pečenie na plech a každú potrieme roztopeným maslom alebo vajcom...cesto zo 750 g múky je na jeden plech, buchty kladieme k sebe, ale nie úplne - ešte nám vykysnú.

  4. 4

    4. Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 20 minút...keď sú hotové, potrieme cukrovou vodou, prikryjeme čistou utierkou a necháme odpočinúť.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Banánovo čučoriedkové toasty
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Domáci púpavový sirup
Špenátová bábovka
Šuhajdy s orechovou plnkou
Lievance s jahodovou polevou
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf