Kysnuté buchty

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 905
23.01.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
750 g Múka hladká extra špecial
30 g Droždie
4 PL Cukor kryštálový
1 balíček Vanilkový cukor
200 ml Olej slnečnicový
  Soľ
375 ml Mlieko polotučné (vlažné)
  Lekvár (podľa chuti)
Postup prípravy pre Kysnuté buchty
  1. 1

    1.Z mlieka, múky, cukru a droždia si spravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme štipku soli, kvások, ostatné ingrediencie a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Poprášime múkou a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    2. Vykysnuté cesto prehnetieme a rozdelíme na tri rovnaké diely, každý diel na 8 - 10 kúskov. Vyváľkame do kruhu a plníme.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bryndzová nátierka
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Orechové rožteky
Hlivový perkelt
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Zapekaný karfiol
Karbonátky / Fašírky pečené v rúre
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie