Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Vajce slepačie |
75 g | Maslo |
175 g | Cukor trstinový |
100 g | Mascarpone |
240 g | Múka hladká (preosiata) |
10 g | Kakao (preosiate) |
3 g | Kypriaci prášok do pečiva (preosiate) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
  | Cukor práškový |
1. Zmiešame si preosiate suché suroviny (múku, kakao, prášok do pečiva). V šľahači šľaháme cukor s maslom pokiaľ nezačne chytať bledú farbu, pridáme vajce, zašľaháme. Postupne pridáme za stáleho šľahania krémový syr, šľaháme na nízkych obrátkach a pridávame sypkú zmes.
2. Hmotu dáme do chladničky na 1-2 hodiny. Po vychladení robíme guľky, ktoré nahrubo obalíme v práškovom cukre (zvyšný cukor neoklepávame) a ukladáme na pekáč vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými guľkami necháme väčšie medzery, pretože koláčiky pri pečení zväčšia svoj objem. Pečieme 12 minút v rúre zohriatej na 175 °C.