Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 422
30.09.2019
Potrebujeme:Cesto
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce slepačie
250 g Cukor práškový
1 balíček Vanilkový cukor
250 g Múka polohrubá
1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 dl Pitná voda
1 dl Olej slnečnicový
Puding
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko polotučné
1 balenieKaramelový puding
1 balenieVanilkový puding
3 PLCukor hnedý
800 mlKyslá smotana
1 balenieVanilkový cukor
3 PLKakao
Postup prípravy pre Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
  1. 1

    Najskôr si uvaríme puding: do 200ml mlieka vysypeme pudingy, vanilkový cukor a rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť a keď začne vrieť, vlejeme puding. Varíme dokým nezhustne. Dáme si vyhriať rúru na 180° celzia.

  2. 2

    Žĺtka oddelíme od bielkou. K žĺtkam pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom postupne prilievame olej a vodu dokým nevznikne spenená konzistencia. Bielka vyšľaháme s lyžičkou cukru do peny a zľahka primiešame k hmote.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou.Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre pečieme 25-30 minút.

  4. 4

    Na ešte teplý koláč natrieme smotanu zmiešanú s vanilkovým cukrom. Na záver posypeme kakaom. Necháme vyhcladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Krémové hubové (dubákové) rizoto
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Mrkvovo jablkový šalát
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Špagety po španielsky
Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
Cuketové placky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf