Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Vajce slepačie |
250 g | Cukor práškový |
1 balíček | Vanilkový cukor |
250 g | Múka polohrubá |
1 balenie | Kypriaci prášok do pečiva |
1 dl | Pitná voda |
1 dl | Olej slnečnicový |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 l | Mlieko polotučné |
1 balenie | Karamelový puding |
1 balenie | Vanilkový puding |
3 PL | Cukor hnedý |
800 ml | Kyslá smotana |
1 balenie | Vanilkový cukor |
3 PL | Kakao |
Najskôr si uvaríme puding: do 200ml mlieka vysypeme pudingy, vanilkový cukor a rozmiešame. Zvyšné mlieko dáme variť a keď začne vrieť, vlejeme puding. Varíme dokým nezhustne. Dáme si vyhriať rúru na 180° celzia.
Žĺtka oddelíme od bielkou. K žĺtkam pridáme práškový a vanilkový cukor a vymiešame do peny. Potom postupne prilievame olej a vodu dokým nevznikne spenená konzistencia. Bielka vyšľaháme s lyžičkou cukru do peny a zľahka primiešame k hmote.