listok
Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 100
Náročnosť Stredná

(4.31 / 5)
Videné: 17 961 x
Jahodové rezy so smotanovým krémom

Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Korpus: Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prišľahať vodu a olej, potom pridať múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a obsypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  • Krok 2.

    Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom, ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného Tortové želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne schladnúť).

  • Krok 3.

    Krém: 3 tégliky kyslej smotany, 2 tégliky smotany na šľahanie (31%), 6 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový puding bez varenia Olé (Dr.Oetker). V mise zmiešať smotany, šľahačku a cukor, potom vsypať puding a všetko zľahka prešľahať.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept