Jahodové rezy so smotanovým krémom

Hodnotenie (4.4/5)
9
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2119
22.09.2019
Korpus:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce
200 g Cukor kryštálový
8 PL Horúca voda
8 PL Olej
200 g Múka hladká
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
  Marmeláda
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 gJahody (cca)
3 balenieŽelatína (Tortové želé od Dr.Oetkera)
10 PLCukor kryštálový
750 lPitná voda
Krém:
Množstvo Ingrediencia
3 kelímokKyslá smotana
2 kelímokSmotana na šľahanie (31%)
6 PLCukor kryštálový
1 balenieVanilkový puding (bez varenia Olé Dr.Oetker)
Postup prípravy pre Jahodové rezy so smotanovým krémom
  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prišľahať vodu a olej, potom pridať múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a obsypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom, ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného Tortové želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne schladnúť).

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Grilované rebrá s cibuľkou
Gordon Blue a zemiakové pyré
Kari kura so syrovou omáčkou
Zapekané gyros s cestovinami
Jablkové rezy s pudingovým krémom
Kuracie kari soté s horčicou
Cestoviny s kuracím mäsom na smotane
Bryndzové halušky
Koláč z kyslého mlieka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie