Jahodové rezy so smotanovým krémom

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jahodové rezy so smotanovým krémom
videní 111
Korpus:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce
200 g Cukor kryštálový
8 PL Horúca voda
8 PL Olej
200 g Múka hladká
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
  Marmeláda
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 gJahody (cca)
3 balenieŽelatína (Tortové želé od Dr.Oetkera)
10 PLCukor kryštálový
750 lPitná voda
Krém:
Množstvo Ingrediencia
3 kelímokKyslá smotana
2 kelímokSmotana na šľahanie (31%)
6 PLCukor kryštálový
1 balenieVanilkový puding (bez varenia Olé Dr.Oetker)
Postup prípravy pre Jahodové rezy so smotanovým krémom
  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľahať s cukrom do hustej bielej peny, prišľahať vodu a olej, potom pridať múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešať sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na stredne veľký plech (40x27cm, vymazať maslom a obsypať hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Potom nechať vychladnúť, pomazať marmeládou, natrieť krémom, ozdobiť čerstvými jahodami a zaliať želatínou (použila som 3 balíčky červeného Tortové želé od Dr.Oetkera, zmiešala v suchom stave s 10 lyžicami kryštálu, zaliala 750ml studenej vody a podľa návodu povarila a nechala mierne schladnúť).

  3. 3

    Krém: 3 tégliky kyslej smotany, 2 tégliky smotany na šľahanie (31%), 6 lyžíc práškového cukru, 1 vanilkový puding bez varenia Olé (Dr.Oetker). V mise zmiešať smotany, šľahačku a cukor, potom vsypať puding a všetko zľahka prešľahať.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Fliačky s hlávkovou kapustou
Kuracie kúsky vyprážané v rúre
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
Výborná Karfiolová polievka
Restovaná kuracia pečeň
Smažená niva s anglickou slaninou
Langoše z jogurtového cesta
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf