Koláčik Zebra ako kvapkaná torta

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ve svém kuchařském sešitě mám tenhle moučník zapsaný jako KAPANÝ DORT, ale hned od začátku ho moje děti přejmenovaly, takže z honosného názvu už nic nezbylo. Je to prostě obyčejná zebraDanula
videní 918
18.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce
240 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
150 ml Horúca voda
150 ml Olej
2 PL Kakao
250 g Múka hladká
1 KS Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
Postup prípravy pre Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
  1. 1

    Žĺtky s polovicou množstva cukru a vanilkovým cukrom vyšľahať do hustej bielej peny, potom pomaly zašľahávať vodu a olej, potom už len s pomocou varešky primiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.

  2. 2

    Oddelíme si 1/3 cesta do druhej misy a zafarbíme ju kakaom. Potom pomocou dvoch polievkových lyžíc klásť do stredu vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (ja mám priemer 23cm) striedavo vždy 2 lyžice svetlého a potom 1 lyžicu tmavého cesta.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kapor na masle so zemiakovým šalátom
Holúbky - plnená kapusta
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Hermelín v zemiakovom cestíčku
Zapekaný karfiol
Karfiol pečený v rúre
Kuracie rolky s tarhoňou
Žĺtkové rezy - koláč
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie