Koláčik Zebra ako kvapkaná torta

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
100 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Ve svém kuchařském sešitě mám tenhle moučník zapsaný jako KAPANÝ DORT, ale hned od začátku ho moje děti přejmenovaly, takže z honosného názvu už nic nezbylo. Je to prostě obyčejná zebraDanula
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
videní 144
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce
240 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
150 ml Horúca voda
150 ml Olej
2 PL Kakao
250 g Múka hladká
1 KS Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
Postup prípravy pre Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
  1. 1

    Žĺtky s polovicou množstva cukru a vanilkovým cukrom vyšľahať do hustej bielej peny, potom pomaly zašľahávať vodu a olej, potom už len s pomocou varešky primiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.

  2. 2

    Oddelíme si 1/3 cesta do druhej misy a zafarbíme ju kakaom. Potom pomocou dvoch polievkových lyžíc klásť do stredu vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy (ja mám priemer 23cm) striedavo vždy 2 lyžice svetlého a potom 1 lyžicu tmavého cesta.

  3. 3

    Po dokončení v žiadnom prípade povrch neuhlazovať, pokazila by sa kresba! Vložiť do rúry a piecť asi 50 minút na 180 stupňov (otestovať špilkou). Po miernom vychladnutí pokropiť (vzniknutá oblina na povrchu sa zrovná :-)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Domáci vaječný likér
Cisárske trhance inak
Šunková pizza so syrovými okrajmi
Kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
Špagety s mletým mäsom a olivami
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Ceketa v syrovom cestíčku
Závin z lístkového cesta so syrom, šunkou a paprikovými očkami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf