Zákusok orechový chlebíček

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Recept už se mi tu nějakou dobu povaloval a čekal na vyzkoušení. Předesílám, že tohle není takový ten mechově nadýchaný moučník. Přesto je kyprý a vláčný, není přeslazený, nedusí a nám moc chutná.Danula
Zákusok orechový chlebíček
Kuchár/ka: Danula
videní 94
12.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
150 g Maslo
150 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
8 KS Vajce
260 g Strúhanka (jemná)
150 g Vlašské orechy (mleté)
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 ČL Škorica
1 ČL Citrónová kôra
100 g Brusnice (sušené)
1 štipka Soľ
cca 200 g Čokoláda na varenie (alebo čokopoleva)
Postup prípravy pre Zákusok orechový chlebíček
  1. 1

    Maslo s cukrami vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do peny, potom po jednom zašľaháme vajcia a nakoniec vmiešame zmes orechov, strúhanky, škorica, citrónovej kôry, prášku do pečiva, sušených brusníc a soli.

  2. 2

    Zmes vlejeme do formy na biskupský chlebíček, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Čas i teplota pečenia sú orientačné. Riaďte sa predovšetkým skúsenosťami so svojou rúrou a prepečenie otestujte špajdľou.

  3. 3

    Hotový chlebíček necháme vo forme vychladnúť, potom vyklopíme a úplne vychladnutý polejeme čokopolevou.

  4. 4

    ČokoPoleva: 30g stopercentného tuku (Omega), 150g kvalitnej čokolády na varenie (používam 52% z Lidlu).

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Farfalle som smotanovo-brokolicovou omáčkou
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Bryndzové halušky
Cesnaková nátierka
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Bravčové plátky na pive
Francúzke zemiaky
Zemiakový šalát bez majonézy
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf