listok
Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 80
Náročnosť Nízka

(4.75 / 5)
Videné: 10 932 x
Lahodná roláda Deň a Noc

Komentár kuchára

Pokud čekáte návštěvu a nebo vás třeba jen "honí mlsná", tak jako nás, není nic jednoduššího než si umotat třeba takovouhle rychlou roládu. Je lehounká jako pírko, není přeslazená a... je prostě a jednoduše k sežrání.


Potrebujeme na cesto:

  • Krém:

  • Poleva:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    V mise vyšľaháme do tuhej peny bielka s cukrom, potom po jednom zašľaháme žĺtky a olej a nakoniec vyšľaháme puding bez varenia. Ten naozaj nevaríme, zašľaháme suchý prášok !!!

  • Krok 2.

    Cesto natrieme na veľký plech (42x32cm), vystlaný pomasteným papierom na pečenie a pečieme 20 minút na 200 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť, potom potrieme krémom a za súčasného odstraňovania papiera na pečenie pevne zvinieme. Roládu dozdobíme čokopolevou a dáme na hodinku do chladničky stuhnúť.

  • Krok 3.

    Krém: Všetko stačí len ručným elektrickým šľahačom dôkladne vyšľahať a potom zľahka natrieť na korpus.

  • Krok 4.

    Poleva: V kastrolíku necháme zohriať smotanu a vlejeme do misky k nalámané čokoláde. necháme chvíľku stáť a potom rozmiešame dohladka plastovou stierkou. Táto poleva sa po zatuhnutí krásne krája a nepraská.

Komentáre (1)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept