listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.

  • Krok 2.

    Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.

  • Krok 3.

    Počkáme, kým želatína napučí. Vtedy jemne zohrejeme čučoriedkové pyré, ktorého je najviac a v ňom rozpustíme napučanú želatínu. Dobre rozmiešame. Z jednej časti tvarohoveho krému odoberieme tri PL a primiešame k zohriatému pyré so želatínou.

  • Krok 4.

    Potom pyré zmiešame z prvou časťou tvarohového krému, z ktorého sme odobrali 3 PL, dobre premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Takto to dáme znovu chladiť. Keď nám prvá vrstva stuhne, rovnako postupujeme ešte dvakrát. Stredné množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému a tretie bude najmenšie množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému.

  • Krok 5.

    Každá vrstva musí chladnú osobitne, inak sa nám vrstvy zmiešajú. Nezabudnite do každej vrstvy pridať po tri plátky želatíny, presne ako v prvej vrstve..... Trochu náročné na čas, ale výsledok naozaj stojí za to :)

Komentáre (1)

  • avatar
    Zuzka
    08.04.20 08:36:50

    Dobry vecer, vyzera to krasne. Chcem sa iba opytat, nie su tam styri vrstvy? Vyzera to, ze na susienkovom zaklade, je este svetla plnka, ak dobre pozeram. Dakujem

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept