Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert

Hodnotenie (4.9/5)
25
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 28451
03.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
170 g Maslové sušienky
80 g Maslo (roztopené)
500 g Čučoriedky
170 g Cukor práškový
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
9 plátokŽelatína
500 gTvaroh jemný
250 gMascarpone
1 KSSmotana na šľahanie
100 gCukor práškový
1 KSVanilkový cukor
Postup prípravy pre Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
  1. 1

    Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.

    foto receptu
  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.

  3. 3

    Počkáme, kým želatína napučí. Vtedy jemne zohrejeme čučoriedkové pyré, ktorého je najviac a v ňom rozpustíme napučanú želatínu. Dobre rozmiešame. Z jednej časti tvarohoveho krému odoberieme tri PL a primiešame k zohriatému pyré so želatínou.

  4. 4

    Potom pyré zmiešame z prvou časťou tvarohového krému, z ktorého sme odobrali 3 PL, dobre premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Takto to dáme znovu chladiť. Keď nám prvá vrstva stuhne, rovnako postupujeme ešte dvakrát. Stredné množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému a tretie bude najmenšie množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému.

  5. 5

    Každá vrstva musí chladnú osobitne, inak sa nám vrstvy zmiešajú. Nezabudnite do každej vrstvy pridať po tri plátky želatíny, presne ako v prvej vrstve..... Trochu náročné na čas, ale výsledok naozaj stojí za to :)

Pridaj komentár

avatar
Zuzka | 08.04.2020 20:36:50
Dobry vecer, vyzera to krasne. Chcem sa iba opytat, nie su tam styri vrstvy? Vyzera to, ze na susienkovom zaklade, je este svetla plnka, ak dobre pozeram. Dakujem
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Bravčová panenka v schwardzvalskej šunke
Bravčové mäso so salámou
Bravčové rizoto
Karamelovo - kávové rezy
Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance
Vajíčková nátierka
Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
Segedínsky guľáš
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie