Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
170 g | Maslové sušienky |
80 g | Maslo (roztopené) |
500 g | Čučoriedky |
170 g | Cukor práškový |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
9 plátok | Želatína |
500 g | Tvaroh jemný |
250 g | Mascarpone |
1 KS | Smotana na šľahanie |
100 g | Cukor práškový |
1 KS | Vanilkový cukor |
Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.
Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.