Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert

Hodnotenie (4.9/5)
13
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Kuchár/ka: Iveta
videní 1213
03.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
170 g Maslové sušienky
80 g Maslo (roztopené)
500 g Čučoriedky
170 g Cukor práškový
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
9 plátokŽelatína
500 gTvaroh jemný
250 gMascarpone
1 KSSmotana na šľahanie
100 gCukor práškový
1 KSVanilkový cukor
Postup prípravy pre Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
  1. 1

    Sušienky podrvíme, alebo rozmixujeme, spojíme s maslom a natlačíme na dno tortovej formy - priemer 26cm. Dáme chladiť. 500g čučoriedok, môžu byť aj mrazené uvaríme v kastróliku spolu so 170g práškového cukru. Varíme 20 minút, potom toto pyré prepasírujeme a rozdelíme do troch misiek a to: 4PL,2PL a 1PL.. opakujeme, kým sa pyré neminie.

    foto receptu
  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme. Osobitne vymiešame tvaroh s mascarpone a s cukrom, aj práškovým aj vanilínovým. K tomu pridáme vyšľahanú smotanu a opatrne premiešame. Túto tvarohovú masu tiež rozdelíme na tri časti, rovnaké. Teraz si namočíme 3 plátky želatíny v troch PL vody.

  3. 3

    Počkáme, kým želatína napučí. Vtedy jemne zohrejeme čučoriedkové pyré, ktorého je najviac a v ňom rozpustíme napučanú želatínu. Dobre rozmiešame. Z jednej časti tvarohoveho krému odoberieme tri PL a primiešame k zohriatému pyré so želatínou.

  4. 4

    Potom pyré zmiešame z prvou časťou tvarohového krému, z ktorého sme odobrali 3 PL, dobre premiešame a vylejeme na sušienkový základ. Takto to dáme znovu chladiť. Keď nám prvá vrstva stuhne, rovnako postupujeme ešte dvakrát. Stredné množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému a tretie bude najmenšie množstvo pyré s rovnakým množstvom tvarohového krému.

  5. 5

    Každá vrstva musí chladnú osobitne, inak sa nám vrstvy zmiešajú. Nezabudnite do každej vrstvy pridať po tri plátky želatíny, presne ako v prvej vrstve..... Trochu náročné na čas, ale výsledok naozaj stojí za to :)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Karfiolové fašírky
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Zapečené mäsové rolky s mozzarellou
Zelerová polievka
Pečený losos s batatovými hranolkami a pečeným karfiolom
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Kurča s plnkou a zemiakmi
Teľací steak so syrovou omáčkou a opekané zemiaky
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf