listok

Komentár kuchára

Obě moje dětičky po mně zdědily samozřejmě spoustu super vlastností, ze kterých doslova rostu každým okamžikem. Ale aspoň vím, že v porodnici nedošlo k žádné záměně. :D :D :D "Mamííí, to bude s ananasem?"..."Jo"... "Hurááá, ten já prostě úúúplně miluju. Máš ho taky ráda?"..."Jo"... "Tak to máš, mami, po mně, protože já ho mám taky rád."


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Roládu BEZ MÚKY S "TŘESENÝM" ananásový-kokosovým krémom: 6 vajec, 100g kryštálu, štipka soli, 3 lyžice kvalitného holandského kakaa a mimo to ušľahaná a ľahko osladená šľahačka.

  • Krok 2.

    V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12-15 minút na 180 stupňov. Vychladnutý plát potrieme ušľahanú šľahačkou alebo akýmkoľvek ľahkým krémom, ja som dnes zvolila "čerešňa" krém s ananásom. Rolujeme a zároveň sťahujeme papier na pečenie a zľahka uťahujeme. Hotovú roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme napríklad len posypať práškovým cukrom. Ja som ju potrela ušľahanou instantnou šľahačkou, posypala strúhaným kokosom a dozdobila kúskami ananásu.

  • Krok 3.

    Krém: 2 tégliky smotany na šľahanie 33% (celkom 400g), 1 ananásový kompót (565g), 2 kokosové pudingy bez varenia Olé od Dr.Oetker. Všetky suroviny (a tým myslím kompót s ovocím aj so šťavou, nič necedíme!) Dáme do uzatvárateľnej nádoby a 30 sekúnd "trasieme" nádobou do strán. V okamihu, keď nepočujeme žiadne špliechanie, je krém hotový.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept