Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Vajce |
100 g | Cukor kryštálový |
štipka   | Soľ |
3 PL | Kakao |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 kelímok | Smotana na šľahanie (33% (spolu 400g)) |
1 plechovka | Ananásový kompót (565g) |
2 balenie | Kokosový puding |
Roládu BEZ MÚKY S "TŘESENÝM" ananásový-kokosovým krémom: 6 vajec, 100g kryštálu, štipka soli, 3 lyžice kvalitného holandského kakaa a mimo to ušľahaná a ľahko osladená šľahačka.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12-15 minút na 180 stupňov. Vychladnutý plát potrieme ušľahanú šľahačkou alebo akýmkoľvek ľahkým krémom, ja som dnes zvolila "čerešňa" krém s ananásom. Rolujeme a zároveň sťahujeme papier na pečenie a zľahka uťahujeme. Hotovú roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme napríklad len posypať práškovým cukrom. Ja som ju potrela ušľahanou instantnou šľahačkou, posypala strúhaným kokosom a dozdobila kúskami ananásu.