Orechovo tvarohová roláda

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Orechovo tvarohová roláda
videní 333
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
8 KS Vaječný bielok
1 štipka Soľ
170 g Cukor kryštálový
70 g Múka hladká
70 g Vlašské orechy (mleté)
1 PL Cukor práškový (na posypanie)
2 balenie Šľahačka v prášku
200 ml Mlieko (chladné)
250 g Tvaroh jemný
Postup prípravy pre Orechovo tvarohová roláda
  1. 1

    Bielky so soľou šľaháme ručným elektrickým šľahačom do veľmi hustej peny, po častiach prišľaháme cukor a nakoniec už len vareškou zľahka vmiešame múku s orechmi. Natrieme na veľký plech, vyložený papierom na pečenie, ktorý radšej ešte potrieme maslom, husto posypeme práškovým cukrom a pečieme 10 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Potom stiahneme s papierom na kuchynskú linku a ešte teplé zavinieme a necháme takto vychladnúť. Potom rozmotáme, natrieme plnkou a opäť zrolujeme, zároveň pri stáčaní odstraňujeme papier na pečenie. Necháme zatuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Plnka: Do vyššej nádoby nalejeme veľmi studené mlieko, vsypeme 2 sáčky šľahačky, dobre prešľaháme ručným elektrickým šľahačom a nakoniec zašľaháme tvaroh.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Maďarský guľáš
Pečený kapor na zemiakoch
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Morčacie stehno na zeleninke
Gnocchi so sušenými paradajkami
Tatarský biftek
Kuracie mäso na sladko čili
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf