Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
8 KS | Vaječný bielok |
1 štipka | Soľ |
170 g | Cukor kryštálový |
70 g | Múka hladká |
70 g | Vlašské orechy (mleté) |
1 PL | Cukor práškový (na posypanie) |
2 balenie | Šľahačka v prášku |
200 ml | Mlieko (chladné) |
250 g | Tvaroh jemný |
Bielky so soľou šľaháme ručným elektrickým šľahačom do veľmi hustej peny, po častiach prišľaháme cukor a nakoniec už len vareškou zľahka vmiešame múku s orechmi. Natrieme na veľký plech, vyložený papierom na pečenie, ktorý radšej ešte potrieme maslom, husto posypeme práškovým cukrom a pečieme 10 minút na 180 stupňov.
Potom stiahneme s papierom na kuchynskú linku a ešte teplé zavinieme a necháme takto vychladnúť. Potom rozmotáme, natrieme plnkou a opäť zrolujeme, zároveň pri stáčaní odstraňujeme papier na pečenie. Necháme zatuhnúť v chladničke.