Cuketové rezy

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Cuketové rezy
videní 201
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce
1 a 1/2 hrnček Cukor kryštálový
1 balíček Vanilkový cukor
3/4 hrnček Olej
2 a 1/2 hrnček Múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
1 KS Cuketa (2 hrnčeky najemno nastrúhanej)
1 štipka Soľ
1 PL Cukor práškový
1 pohár Džem
3 kelímok Kyslá smotana (celkom 600g)
3 balíček Vanilkový cukor
Postup prípravy pre Cuketové rezy
  1. 1

    V mise vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom, prišľaháme olej, potom už len vareškou vmiešame nastrúhanú a mierne vyžmýkanú cuketu, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru. Môžeme ale nemusíme pridať aj lyžicu kokosovej arómy. Cesto vlejeme do maslom vymasteného a hrubou múkou vysypaného klasického veľkého plechu (42x32cm) a pečieme asi 30 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Ešte teplé cesto potrieme marmeládou (ja som dnes dala domáci jahodový džem) a po vychladnutí navrch natrieme zmes kyslej smotany a vanilkového cukru.

  3. 3

    Tento koláč je výborný aj s len potretou čokoládovou polevou.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Plnené gazdovské zemiaky
Grécka polievka
Šunková pizza so syrovými okrajmi
Zelerová polievka
Ľadová káva
Bratislavské pliecko s cestovinami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf