Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Vajce |
250 g | Cukor práškový |
100 ml | Pitná voda (horúca) |
100 ml | Olej |
350 g | Múka hladká |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
2 PL | Kakao |
1 PL | Pitná voda (horúca) |
1 štipka | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 ml | Mlieko |
2 balenie | Jahodový puding (môže byť aj iný) |
4 PL | Cukor kryštálový |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 kelímok | Kyslá smotana |
1 balíček | Vanilkový cukor |
4 PL | Cukor práškový |
  | Čokoláda na varenie |
Žĺtky ušľahať s polovicou množstvo cukru, postupne priliať vodu (100ml) a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao, rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.
Puding klasicky uvariť. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou a posypať čoko-hoblinkami. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.