Pudingové rezy s kyslou smotanou

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Kuchár/ka: Danula
videní 560
08.05.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
250 g Cukor práškový
100 ml Pitná voda (horúca)
100 ml Olej
350 g Múka hladká
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
2 PL Kakao
1 PL Pitná voda (horúca)
1 štipka Soľ
Puding:
Množstvo Ingrediencia
800 mlMlieko
2 balenieJahodový puding (môže byť aj iný)
4 PLCukor kryštálový
Ozdoba:
Množstvo Ingrediencia
4 kelímokKyslá smotana
1 balíčekVanilkový cukor
4 PLCukor práškový
Postup prípravy pre Pudingové rezy s kyslou smotanou
  1. 1

    Žĺtky ušľahať s polovicou množstvo cukru, postupne priliať vodu (100ml) a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao, rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.

  2. 2

    Puding klasicky uvariť. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou a posypať čoko-hoblinkami. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Holandský rezeň
Banánová roláda
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
Smažený losos a zemiakové ruže
Banánovo čučoriedkové toasty
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf