Špenátová bábovka

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
86 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku.Danula
videní 1796
05.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie Špenát mrazený
4 KS Vajce
200 g Maslo (rozpustené a vychladené)
200 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
400 g Múka polohrubá
1 štipka Soľ
1 KS Citrónová kôra
1 KS Citrónová šťava
100 ml Mlieko
4 PL RUM (UM)
2 ČL Amareto (alebo mandľová aróma)
1 štipka Maslo (na vymastenie)
2 PL Kokos (strúhaný na vysypanie formy)
Postup prípravy pre Špenátová bábovka
  1. 1

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia s bešamelovou omáčkou
Kuracie na paprike s haluškami
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Kokosové rezy
Tarhoňa s kuracím mäsom - Tarhoňoto
Nepečené jahodové rezy
Vajíčková nátierka
Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie