Špenátová bábovka

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
86 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku.Danula
Špenátová bábovka
Kuchár/ka: Danula
videní 285
05.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie Špenát mrazený
4 KS Vajce
200 g Maslo (rozpustené a vychladené)
200 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
400 g Múka polohrubá
1 štipka Soľ
1 KS Citrónová kôra
1 KS Citrónová šťava
100 ml Mlieko
4 PL RUM (UM)
2 ČL Amareto (alebo mandľová aróma)
1 štipka Maslo (na vymastenie)
2 PL Kokos (strúhaný na vysypanie formy)
Postup prípravy pre Špenátová bábovka
  1. 1

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

  3. 3

    Formu vymastíme maslom a vysypeme mletým kokosom, nalejeme do nej cesto a formu zakryjeme alobalom. Piekla som 50 minút na 160 stupňov, potom som alobal dala dole a 10 minút dopiekla. Nechávame vychladnúť vo forme a až potom vyklopíme.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Hovädzí guláš s domácimi haluškami
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Šuhajdy z bielej čokolády
Frankfurtská polievka
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Zeleninový vývar
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf