Špenátová bábovka

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
86 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bábovka nie je suchá, je krásne vláčna, chuťou a štruktúrou pripomína napríklad takú známu tvarohovú bábovku.Danula
videní 2129
05.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie Špenát mrazený
4 KS Vajce
200 g Maslo (rozpustené a vychladené)
200 g Cukor kryštálový
1 KS Vanilkový cukor
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
400 g Múka polohrubá
1 štipka Soľ
1 KS Citrónová kôra
1 KS Citrónová šťava
100 ml Mlieko
4 PL RUM (UM)
2 ČL Amareto (alebo mandľová aróma)
1 štipka Maslo (na vymastenie)
2 PL Kokos (strúhaný na vysypanie formy)
Postup prípravy pre Špenátová bábovka
  1. 1

    Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.

  2. 2

    Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Kuracie prsia s broskyňou
Syrové placky - zemiakové
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Nebeská Máňa
Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie