Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 balenie | Špenát mrazený |
4 KS | Vajce |
200 g | Maslo (rozpustené a vychladené) |
200 g | Cukor kryštálový |
1 KS | Vanilkový cukor |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
400 g | Múka polohrubá |
1 štipka | Soľ |
1 KS | Citrónová kôra |
1 KS | Citrónová šťava |
100 ml | Mlieko |
4 PL | RUM (UM) |
2 ČL | Amareto (alebo mandľová aróma) |
1 štipka | Maslo (na vymastenie) |
2 PL | Kokos (strúhaný na vysypanie formy) |
Špenát v hrnci trocha povaríme, bez cibule, bez soli a cesnaku! Málinko vydusíme, aby nebol len samá voda.
Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, po častiach zašľaháme rozpustené maslo, pridáme mlieko, rum, arómu, citrónovú šťavu a kôru, vychladnutý špenát, múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Môžeme pridať hrozienka, brusnice alebo napríklad nahrubo nasekané orechy.