listok
Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 50
Náročnosť Nízka

(4.8 / 5)
Videné: 13 072 x
Roláda bez múky s krémom

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Smotanu s vaječný likér zohrejeme a v teplej zmesi necháme za občasného premiešania rozpustiť nalámanú bielu čokoládu. Potom necháme vychladnúť a cez noc dáme do chladničky. Druhý deň vyšľaháme so stužovačom a ľahko vyšľaháme Mascarpone.

  • Krok 2.

    V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12 minút na 180 stupňov.

  • Krok 3.

    Vychladnutý plát potrieme krémom. Rolujeme a zároveň sťahujeme papier na pečenie a zľahka uťahujeme. Hotovú roládu necháme v chladničke stuhnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

  • Krok 4.

    Zdobila som na skúšku kondenzovanými kvety sedmokrásky. Možno využiť akékoľvek jedlé kvety. Vaječný bielok vidličkou len ľahko prešľaháme, aby sme narušili jeho štruktúru, ale aby nám nevznikali nežiaduce bublinky. Pomocou malého štetca kvietky potrieme bielkom zvrchu aj zospodu a niekoľkokrát pocukrujeme práškovým cukrom. Ukladáme na pocukrovaný papier na pečenie, pomocou špendlíka im urovnáme okvetné lístky a necháme ich v izbovej teplote úplne zaschnúť. Ja využila toho, že svietilo slniečko a strčila ich na chvíľku slniť.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept