Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Vajce |
100 g | Cukor kryštálový |
1 štipka | Soľ |
3 PL | Kakao (kvalitné holandské) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 ml | Smotana na šľahanie (33%) |
80 g | Vaječný likér |
160 g | Biela čokoláda |
1 KS | Stužovač šľahačky |
250 g | Mascarpone |
Smotanu s vaječný likér zohrejeme a v teplej zmesi necháme za občasného premiešania rozpustiť nalámanú bielu čokoládu. Potom necháme vychladnúť a cez noc dáme do chladničky. Druhý deň vyšľaháme so stužovačom a ľahko vyšľaháme Mascarpone.
V mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom bielky s cukrom a štipkou soli do hustej peny, potom prišľaháme po raz žĺtky a nakoniec už len vareškou vmiešame kakao. Natrieme na veľký plech s nízkym okrajom (mám vnútorný rozmer 42x32cm), ktorý vystelieme papierom na pečenie a ten pre istotu ešte potrieme maslom. Pečieme 12 minút na 180 stupňov.