Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom

Hodnotenie (4/5)
4
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2194
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka hladká
100 g Múka polohrubá
60 g Cukor práškový
1 ČL Soľ
1 kocka Droždie
300 ml Mlieko (vlažné)
200 ml Olej
2 KS Vaječný žĺtok
1 KS Vajce (na potretie)
1 pohár Lekvár
Tvarohová plnka:
Množstvo Ingrediencia
2 balenieTvaroh jemný
2 KSVaječný žĺtok
1 KSVanilkový cukor
1 PLCukor práškový (podľa chuti)
3 PLRUM (UM)
Posýpka:
Množstvo Ingrediencia
4 PLMúka polohrubá
4 PLCukor práškový
30 gMaslo
Postup prípravy pre Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
  1. 1

    V hrnčeku si ohrejeme trochu mlieka, do neho rozdrobíme droždie, pridáme lyžičku cukru a lyžicu hladkej múky, dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások. Do misy vsypeme múku (ja miešam hladkú s polohrubú, ale nie je to nutné, stačí hladká), vlejeme kvások, pridáme žĺtky, olej, soľ a zvyšok vlažného mlieka a vymiešame hladké nelepivé cesto. Necháme v teple pekne vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté rozdelíme na 24 bochníkov, necháme pod igelitom ešte asi 10 minútiek odpočinúť a potom jednotlivo plníme tvarohom ako buchty, ukladáme na plech s papierom na pečenie spojom dolu, sploštíme do tvaru koláča a necháme kysnúť pod igelitom cca 30 minút. Potom do každého urobíme jamku (ja používam po vzore svojej babičky vajíčko omotané vreckovkou), keď urobím všetky jamky, rozklepneme ho, rozšľaháme a potierame s ním koláče), naplníme lekvárom, okraje potrieme vajcom a celé posypeme posýpkou. Pečieme asi 25 minút na 170 stupňov.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Kuracie s hranolkami
Zapekaný karfiol
Pečené kurča so zemiakmi - jednoducho
Pstruh na masle
Langoše z jogurtového cesta
Hamburger z mletého mäsa
Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie