Venčeky s pudingovým krémom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 12 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2327
13.04.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Pitná voda
90 g 100% tuk OMEGA
140 g Múka hladká
1 štipka Soľ
4ks   Vajce
4 KS Vajce
Krém:
Množstvo Ingrediencia
600 mlMlieko
2 balíčekVanilkový puding
6 PLCukor kryštálový
2 balíčekVanilkový cukor
250 gMaslo
Poleva:
Množstvo Ingrediencia
200 gCukor práškový (preosiaty)
1 PLRUM (UM)
1 PLCitrónová šťava
3 PLHorúca voda
Postup prípravy pre Venčeky s pudingovým krémom
  1. 1

    V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.

  2. 2

    Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Hovädzí guľáš
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Halušky s kyslou kapustou
Kuracie medailónky s pikantnou omáčkou a ryža
Hermelín v zemiakovom cestíčku
Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
Cuketové rezy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf