Venčeky s pudingovým krémom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 12 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Venčeky s pudingovým krémom
videní 689
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Pitná voda
90 g 100% tuk OMEGA
140 g Múka hladká
1 štipka Soľ
4ks   Vajce
4 KS Vajce
Krém:
Množstvo Ingrediencia
600 mlMlieko
2 balíčekVanilkový puding
6 PLCukor kryštálový
2 balíčekVanilkový cukor
250 gMaslo
Poleva:
Množstvo Ingrediencia
200 gCukor práškový (preosiaty)
1 PLRUM (UM)
1 PLCitrónová šťava
3 PLHorúca voda
Postup prípravy pre Venčeky s pudingovým krémom
  1. 1

    V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.

  2. 2

    Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu ... nezráža sa ani nerobí pucíky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.

  3. 3

    Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušne mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.

  4. 4

    Ja som dnes pridala na vrstvu krému ešte šľahačku. Používam instantné (na 200ml veľmi vychladeného mlieka dávam 2 sáčky prášku), nepadá a krásne drží tvar aj druhý deň.

  5. 5

    Poleva: Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenú polevou venčeky hneď polievame. Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Maďarský guľáš inak
Lasagne s mäsom
Strapačky s kyslou kapustou
Cuketa plnená mletým mäsom
Pečený králik
kuracie prsia zapečené s jablkami a syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf