Venčeky s pudingovým krémom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 12 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2017
13.04.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
250 ml Pitná voda
90 g 100% tuk OMEGA
140 g Múka hladká
1 štipka Soľ
4ks   Vajce
4 KS Vajce
Krém:
Množstvo Ingrediencia
600 mlMlieko
2 balíčekVanilkový puding
6 PLCukor kryštálový
2 balíčekVanilkový cukor
250 gMaslo
Poleva:
Množstvo Ingrediencia
200 gCukor práškový (preosiaty)
1 PLRUM (UM)
1 PLCitrónová šťava
3 PLHorúca voda
Postup prípravy pre Venčeky s pudingovým krémom
  1. 1

    V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvoria len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanú špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame !!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cestoviny s kuracím mäsom a brokolicovou omáčkou
Cestoviny s kuracím alebo sójovým mäsom
Kuracie rezne marinované v kyslej smotane a zemiakový šalát
Zapekaná cuketa so zemiakmi a mletým mäsom
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Strapačky s kyslou kapustou
Tvarohové tyčinky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf