Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Vajce |
6 PL | Cukor práškový |
3 PL | Múka polohrubá (vrchovaté) |
1 PL | Solamyl (vrchovatá) |
1/2 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 balenie | Piškóty (dlhé cukrárenské, 12ks) |
1 hrnček | Instantná káva (vychladená) |
0,5 dl | Amareto |
750 g | Mascarpone |
3 PL | Cukor práškový |
1/2 balíček | Stužovač (želatínový) |
1 balenie | Šľahačka v prášku |
150 ml | Mlieko (studené) |
1 ČL | Kakao (posyp) |
Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).
Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.