Tiramisu roláda špeciál

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1495
01.04.2019
Korpus:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
6 PL Cukor práškový
3 PL Múka polohrubá (vrchovaté)
1 PL Solamyl (vrchovatá)
1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Náplň:
Množstvo Ingrediencia
1 baleniePiškóty (dlhé cukrárenské, 12ks)
1 hrnčekInstantná káva (vychladená)
0,5 dlAmareto
750 gMascarpone
3 PLCukor práškový
1/2 balíčekStužovač (želatínový)
1 balenieŠľahačka v prášku
150 mlMlieko (studené)
1 ČLKakao (posyp)
Postup prípravy pre Tiramisu roláda špeciál
  1. 1

    Korpus: Ručným elektrickým šľahačom ušľaháme bielky so soľou do hustej peny, potom prišľaháme práškový cukor a po jednom aj žĺtky a potom už len ľahko vareškou vmiešame zmes múky, Solamylu a prášku do pečiva. natrieme na veľký nízky plech, vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200 stupňov asi 12 minút. Necháme úplne vychladnúť (nemotajú, nevyklápíme).

  2. 2

    Vychladnutý plát potrieme krémom, potom vyskladáme piškóty, namočené v káve, po dĺžke v troch radoch (vždy štyri piškóty za sebou v jednom rade) a začneme rolovať. Zároveň sťahujeme papier na pečenie a uťahujeme pomocou neho roládu. Hotové potrieme časťou šľahačky, posypeme kakaom a dozdobíme zvyškom šľahačky. Dáme pekne vychladiť do chladničky.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Rizoto so sušenými paradajkami
Cestoviny s kuracím mäsom
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Filety pstruha na masle
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie