Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
100 g | Maslo (zmäknuté) |
250 g | Cukor kryštálový |
3 KS | Vajce |
300 g | Jablko (po očistení a nastrúhať nahrubo) |
100 ml | Mlieko |
250 g | Múka polohrubá |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
40 g | Kakao |
1   | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Smotana na šľahanie |
2 PL | Cukor práškový (veľké) |
3 KS | Stužovač šľahačky |
V miske začneme šľahať maslo s cukrom a po jednom zašľaháme vajcia a dôkladne prošleháme. Pridáme strúhané jablká a mlieko a nakoniec vmiešame zmes múky, prášku do pečiva, kakaa a štipky soli. Dôkladne premiešame a vlejeme na menší plech s vyšším okrajom (32x22cm). Pečieme 30 minút na 170 stupňov. Necháme úplne vychladnúť a potom potrieme šľahačkou.
Čoko-šľahačka: + ingrediencia: 1 vrecúško prášku na prípravu horúcej čokolády (20g, ja som použila od fy.Samantha s višňovou príchuťou).