x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť

slide
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 3 349 x


Cesto:

  • Náplň:

  • Želé:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.

  • Krok 2.

    Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.

  • Krok 3.

    Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.

  • Krok 4.

    Želé: šťava z kompótu + tekutina do objemu 1l (ja dávam väčšinou pomarančový džús, ale postačí aj voda s trochou sirupu), 2 vanilkové pudingové prášky. Pudingové prášky dôkladne rozmiešame v celom objeme tekutiny a uvaríme ako klasický puding. Ešte horúce opatrne nalejeme na celú plochu múčnika a pomocou stierky rozotrieme dohladka.

  • Krok 5.

    Krájame pokiaľ možno vychladené a stuhnuté, ale je veľmi ťažké sa udržať. Nie nadarmo sa im hovorí ŽRAVÉ REZY. :-)

Komentáre (1)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.