Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
Kuchár/ka: Danula
videní 704
19.03.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce
250 g Cukor práškový
250 g Múka hladká
10 PL Horúca voda
10 PL Olej
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
Náplň:
Množstvo Ingrediencia
5 kelímokKyslá smotana
1 plechovkaBroskyne (veľká)
1-3 PLCukor práškový (podľa chuti)
0,5 dlRUM (UM)
Želé:
Množstvo Ingrediencia
zbytok  Šťava z kompótu (+ voda = celkom 1l)
2 balenieKokosový puding
Postup prípravy pre Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
  1. 1

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.

  3. 3

    Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.

  4. 4

    Želé: šťava z kompótu + tekutina do objemu 1l (ja dávam väčšinou pomarančový džús, ale postačí aj voda s trochou sirupu), 2 vanilkové pudingové prášky. Pudingové prášky dôkladne rozmiešame v celom objeme tekutiny a uvaríme ako klasický puding. Ešte horúce opatrne nalejeme na celú plochu múčnika a pomocou stierky rozotrieme dohladka.

  5. 5

    Krájame pokiaľ možno vychladené a stuhnuté, ale je veľmi ťažké sa udržať. Nie nadarmo sa im hovorí ŽRAVÉ REZY. :-)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Pstruh na provensálsky spôsob
Kurací rezeň so zemiakmi (pyré)
Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
Zemiakový šalát s domácou majonézou
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Jablkový hnetený
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf