Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Vajce |
250 g | Cukor práškový |
250 g | Múka hladká |
10 PL | Horúca voda |
10 PL | Olej |
1/2 balenie | Kypriaci prášok do pečiva |
1 štipka | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 kelímok | Kyslá smotana |
1 plechovka | Broskyne (veľká) |
1-3 PL | Cukor práškový (podľa chuti) |
0,5 dl | RUM (UM) |
  | Jahodový puding |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
zbytok   | Šťava z kompótu (+ voda = celkom 1l) |
2 balenie | Kokosový puding |
Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.
Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.