Medový krémeš špeciál

Hodnotenie (5/5)
15
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Sleduj nás
Facebook
Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :)Danula
Medový krémeš špeciál
Kuchár/ka: Danula
videní 992
12.03.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka hladká
190 g Cukor práškový
1 ČL Sóda bikarbóna (5g)
2 KS Vaječný žĺtok
2 KS Vajce
90 g Hera
50 g Včely med
Krém:
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko
200 gCukor kryštálový
1 balenieVanilkový cukor
2 KSVaječný žĺtok
120 gVanilkový puding
250 gMaslo
Šľahačka:
Množstvo Ingrediencia
700 mlSmotana na šľahanie (vychladená)
100 gCukor kryštálový
3 balíčekVanilkový cukor
3 balíčekStužovač
Postup prípravy pre Medový krémeš špeciál
  1. 1

    Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.

  2. 2

    (120g pudingového prášku, použila som 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera) Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.

  3. 3

    Šľahačka: Ak máme smotanu dobre vychladenú, dáme všetky ingrediencie do misky a elektrický mixérom vyšľaháme pekne hustú šľahačku

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Kuracie kari soté s horčicou
Ryžové placky
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Mini langoše
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Kurča s plnkou a zemiakmi
Francúzke zemiaky
Zemiakové placky plnené kuracím soté
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf