Medový krémeš špeciál

Hodnotenie (4.5/5)
28
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :)Danula
videní 11026
12.03.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka hladká
190 g Cukor práškový
1 ČL Sóda bikarbóna (5g)
2 KS Vaječný žĺtok
2 KS Vajce
90 g Hera
50 g Včelí med
Krém:
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko
200 gCukor kryštálový
1 balenieVanilkový cukor
2 KSVaječný žĺtok
120 gVanilkový puding
250  Maslo
250 gMaslo
Šľahačka:
Množstvo Ingrediencia
700 mlSmotana na šľahanie (vychladená)
100 gCukor kryštálový
3 balíčekVanilkový cukor
3 balíčekStužovač
Postup prípravy pre Medový krémeš špeciál
  1. 1

    Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie na prírodno so syrovo-brokolicovou omáčkou, ryžou a domáce hranolky
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
Plnené kuracie rolky s ryžou a hranolkami
Kuracie krídelka s tymianom
Vajíčková nátierka
Zelerová polievka
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf