Medový krémeš špeciál

Hodnotenie (4.5/5)
26
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :)Danula
videní 8946
12.03.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka hladká
190 g Cukor práškový
1 ČL Sóda bikarbóna (5g)
2 KS Vaječný žĺtok
2 KS Vajce
90 g Hera
50 g Včelí med
Krém:
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko
200 gCukor kryštálový
1 balenieVanilkový cukor
2 KSVaječný žĺtok
120 gVanilkový puding
250  Maslo
250 gMaslo
Šľahačka:
Množstvo Ingrediencia
700 mlSmotana na šľahanie (vychladená)
100 gCukor kryštálový
3 balíčekVanilkový cukor
3 balíčekStužovač
Postup prípravy pre Medový krémeš špeciál
  1. 1

    Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečený bravčový bôčik
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Kapustnica
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Kokosové rezy
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Šalátová polievka s vajíčkom
Karamelovo - kávové rezy
Špenátová bábovka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf