Koláč Slzy Anjela ako od babičky

Hodnotenie (4.7/5)
11
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Dnešní moučník má poetický název: Slzy anděla. To podle krůpějí, které se po upečení vytvoří na povrchu moučníku. Ale nějak se mi nedařilo, aby zaplakal... :D :D :DDanula
videní 6241
10.03.2019
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
200 g Múka polohrubá
2 PL Cukor práškový
1 ČL Kypriaci prášok do pečiva
1 KS Vajce
80 g Maslo (zmäknuté)
1 ČL Citrónová kôra
1 štipka Soľ
Tvarohová plnka:
Množstvo Ingrediencia
500 gTvaroh jemný
100 gKyslá smotana
3 KSVaječný žĺtok
3 PLCukor práškový
1 balenieVanilkový cukor
1/2 ČLCitrónová kôra
Sneh:
Množstvo Ingrediencia
3 KSVaječný bielok
3 PLCukor práškový
Postup prípravy pre Koláč Slzy Anjela ako od babičky
  1. 1

    SLZY ANDĚLA: Cesto: Ako v ingredienciách no ak máte 1/2 sáčku Finesse (citrónová kôra s dextrózou od Dr.Oetkera) to je náhrada za citrónovú kôru. Tvarohová plnka: 500g mäkkého vaničkového tvarohu, 100g kyslej smotany, 3 žĺtky, 3 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 sáčku Finesse. Všetko v mise len dôkladne prošleháme vareškou.

  2. 2

    Na pracovnej doske spracujeme hladké cesto a vložíme ho na pol hodinky do chladničky. Potom vyvaľkáme kruh (počítame aj s vyšším okrajom) a vložíme do maslom vymastenej tortovej formy (ja mám priemer 23cm). Dno poprepichujeme vidličkou a zalejeme tvarohovou plnkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov na 30 minút.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kysnuté buchty
Plnené gazdovské zemiaky
Nepečený Bingo Koláč
Tvarohovo čokoládové čudo
Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
Zapekané gyros s cestovinami
Špagety s hlivou a mrkvový šalát
Kurací segedínsky guláš
Hovädzie znojemské mäso s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie