listok

Potrebujeme:

  • Jahodová omáčka:

  • Smotanový krém:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.

  • Krok 2.

    Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.

  • Krok 3.

    Smotanový krém: 2 kyslej smotany (veľa vychladené), 2 sáčky šľahačky v prášku. Všetko len spoločne prešľahať. Netreba doslaďovať, instantná šľahačka býva už sladená.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept