Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
videní 364
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Vajce
3 PL Cukor kryštálový
300 ml Mlieko
500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať)
250 g Múka hladká
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
1 ČL Škorica (mletá)
Jahodová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 fľašaZavárané jahody (väčšia)
1 pohárJahodová výživa (150ml)
1/2 balenieJahodový puding
1 balenieVanilkový cukor
1 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
Smotanový krém:
Množstvo Ingrediencia
2 kelímokKyslá smotana (vychladené)
2 balenieŠľahačka v prášku
Postup prípravy pre Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.

  2. 2

    Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.

  3. 3

    Smotanový krém: 2 kyslej smotany (veľa vychladené), 2 sáčky šľahačky v prášku. Všetko len spoločne prešľahať. Netreba doslaďovať, instantná šľahačka býva už sladená.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Marinované kuracie prsia
Kuracie prsia s bešamelovou omáčkou
Hrášková polievka
Pečené a plnené kura
Kotlikový guľáš hovädzí bravčový
Výborný hrnčekový čokoládový koláč
Brokolicová polievka - Domáca krémová
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
Langoše z jogurtového cesta
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf