Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2403
06.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Vajce
3 PL Cukor kryštálový
300 ml Mlieko
500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať)
250 g Múka hladká
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
1 ČL Škorica (mletá)
Jahodová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 fľašaZavárané jahody (väčšia)
1 pohárJahodová výživa (150ml)
1/2 balenieJahodový puding
1 balenieVanilkový cukor
1 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
Smotanový krém:
Množstvo Ingrediencia
2 kelímokKyslá smotana (vychladené)
2 balenieŠľahačka v prášku
Postup prípravy pre Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.

  2. 2

    Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Francúzske zemiaky na môj spôsob
Cookies
Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Bloody Mary
Kuskus kari kuracie v sezame
Morčacie prsia zapekané so zeleninou
Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
Najlepšia domáca Mortadela
Koložvárska (Klužská) kapusta
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie