Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou

Hodnotenie (5/5)
8
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1417
06.03.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Vajce
3 PL Cukor kryštálový
300 ml Mlieko
500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať)
250 g Múka hladká
1/2 balenie Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
1 ČL Škorica (mletá)
Jahodová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 fľašaZavárané jahody (väčšia)
1 pohárJahodová výživa (150ml)
1/2 balenieJahodový puding
1 balenieVanilkový cukor
1 PLCukor kryštálový (podľa chuti)
Smotanový krém:
Množstvo Ingrediencia
2 kelímokKyslá smotana (vychladené)
2 balenieŠľahačka v prášku
Postup prípravy pre Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Kokosové rezy
Plnený chlieb
Grilované rebrá s cibuľkou
Lasagne s mäsom
Žĺtkové rezy - koláč
Falošná sviečková na smotane
Zemiakové gnocchi so špenátom a kuracím mäsom
Zeleninové rizoto so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf