listok
Miruska Tirka-Trpakova

Porcií 1
Minút 90
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 4 947 x
Jablková bomba
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Miruška

Jablkový piškot:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Jablkový piškót: Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech vo veľkosti 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečeme při teplotě 180° asi 30 min.

  • Krok 2.

    Tmavý piškót: Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom a mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkový piškót a upečeme při 180 st. asi 20 min.

  • Krok 3.

    Jablková náplň: Jablka rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali pudingy a necháme povariť.

  • Krok 4.

    Na jablkový piškót nalejeme mierne vychladnutú jablkovú náplň a prikryjeme tmavým piškótom. Na tmavý piškót rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme zatuhnúť v chladničke.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept