Jablková bomba

Hodnotenie (5/5)
6
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jablková bomba
Kuchár/ka: Miruska
videní 305
01.12.2018
Jablkový piškot:
Množstvo Ingrediencia
150 g Cukor práškový
230 g Múka hladká
1 balíček Vanilkový cukor
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
2 ČL Škorica
3 KS Vajce
1.5 dl Olej
1 dl Mlieko
400 g Jablko (nastrúhaných)
Tmavý piškot:
Množstvo Ingrediencia
120 gMúka polohrubá
100 gCukor práškový
0.5 balenieKypriaci prášok do pečiva (1/5)
2 ČLKakao
1 KSVajce
1.5 dlMlieko
Náplň do jabĺk:
Množstvo Ingrediencia
900 gJablko (nastrúhaných)
2 dlMlieko
6 PLCukor kryštálový
3 balenieČokoládový puding
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
350 mlŠľahačka
1 balíčekVanilkový cukor
100 gČokoláda na varenie (nastúhanej)
Postup prípravy pre Jablková bomba
  1. 1

    Jablkový piškót: Všetky suroviny zmiešame dohromady, cesto vylejeme na plech vo veľkosti 38x25cm vyložený papierom na pečenie a upečeme při teplotě 180° asi 30 min.

  2. 2

    Tmavý piškót: Vajce vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme múku s práškom do pečiva a kakaom a mliekom. Cesto nalejeme na rovnako veľký plech ako jablkový piškót a upečeme při 180 st. asi 20 min.

  3. 3

    Jablková náplň: Jablka rozvaríme s cukrom, potom ich zalejeme mliekom, v ktorom sme si rozmiešali pudingy a necháme povariť.

  4. 4

    Na jablkový piškót nalejeme mierne vychladnutú jablkovú náplň a prikryjeme tmavým piškótom. Na tmavý piškót rozotrieme vyšľahanú šľahačku s vanilkovým cukrom a vrch posypeme nastrúhanou čokoládou. Necháme zatuhnúť v chladničke.

Zdroj: Miruška
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Miruska Tirka-Trpakova
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Bravčová panenka a domáce hranolky
Kuracie minirezne v cesnakovom cestíčku
Pečený Zubáč na citróne a kôpri
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Brokolicová polievka - Domáca krémová
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf