Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Vajce slepačie |
2 dl | Pitná voda (vlažná) |
1.5 dl | Olej |
250 g | Cukor kryštálový |
4 ČL | Kakao |
250 g | Múka hladká extra špecial |
0.5 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.7 l | Marhule (alebo jahody) |
2 PL | Maizena |
250   | Helia (alebo maslo) |
200 g | Cukor práškový |
2 KS | Čokoláda na varenie |
1 KS | Šľahačka (na ozdobu) |
250 g | Helia (alebo maslo) |
Žĺtka rozšľaháme s kryštálovým cukrom do penista. Postupne pridávame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, olej, kakao a vodu a všetko dobre rozšľaháme. Na koniec pridáme sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 20 minút.
Šťavu scedíme, pridáme do nej maizenu a uvaríme do zhustnutia... Keď to vychladne, zamiešame maslo, cukor a pokrájané marhule. Následne nanesieme na už upečený a vychladnutý korpus. Nakoniec rozpustíme čokoládu (môžete do nej pridať kúsok masla) a rozotrieme na povrch. Šľahačka môže byt ako malá ozdoba na reze koláčika.