Marhuľové rezy

Hodnotenie (4.9/5)
9
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 12 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Eva Hrušková
videní 4841
07.11.2018
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Vajce slepačie
2 dl Pitná voda (vlažná)
1.5 dl Olej
250 g Cukor kryštálový
4 ČL Kakao
250 g Múka hladká extra špecial
0.5 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Plnka:
Množstvo Ingrediencia
0.7 lMarhule (alebo jahody)
2 PLMaizena
250  Helia (alebo maslo)
200 gCukor práškový
2 KSČokoláda na varenie
1 KSŠľahačka (na ozdobu)
250 gHelia (alebo maslo)
Postup prípravy pre Marhuľové rezy
  1. 1

    Žĺtka rozšľaháme s kryštálovým cukrom do penista. Postupne pridávame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, olej, kakao a vodu a všetko dobre rozšľaháme. Na koniec pridáme sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 20 minút.

  2. 2

    Šťavu scedíme, pridáme do nej maizenu a uvaríme do zhustnutia... Keď to vychladne, zamiešame maslo, cukor a pokrájané marhule. Následne nanesieme na už upečený a vychladnutý korpus. Nakoniec rozpustíme čokoládu (môžete do nej pridať kúsok masla) a rozotrieme na povrch. Šľahačka môže byt ako malá ozdoba na reze koláčika.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarim

Pridaj komentár

profil
Eva Hrušková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Jogurtová bomba
Mini langoše
Dukátové buchtičky
Syrové špagety s nivou a cesnakom
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Smotanové cestoviny s hráškom
Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
Granadir
Najlepšia domáca Mortadela
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf