Strúhaný tvarohový

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Strúhaný tvarohový
videní 387
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400 g Múka hladká
150 g Cukor práškový
250 g Maslo
1 KS Vaječný žĺtok
4 PL Kakao
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Plnka
Množstvo Ingrediencia
700 gTvaroh hrudkový (môže byť aj ten jemnejší)
200 gCukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor
3 KSVaječný žĺtok
1 KSCitrónová kôra (z jedného citróna)
Postup prípravy pre Strúhaný tvarohový
  1. 1

    Múku spolu s kypriacim práškom preosejeme na dosku alebo do misy, pridáme práškový cukor, spolu to premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin (ja si to postrúham na jemnom strúhadle, lepšie sa s ním pracuje), kakao a 1 vaječný žĺtok. Vymiesime cesto a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku.

  2. 2

    Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme 3 žĺtka a citrónovú kôru. Spolu to vyšľaháme. Následne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.

  3. 3

    Plech si vymastíme alebo vyložíme papierom na pečenie. Na hrubej strane strúhadla postrúhame polovicu cesta. Na to rozotrieme tvarohovú plnku a zvyšok postrúhaného cesta. Pečieme pri 180 °C cca 30 minút.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Schaumrolle alá MIMI
Domáca knedľa s hríbovo - syrovou omáčkou
Bloody Mary
Grilovaný hermelín s grilovanou zeleninou
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Plnené gazdovské zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf