Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Vajce |
120 g | Cukor kryštálový |
1 balíček | Vanilkový cukor |
1 ČL | Citrónová kôra |
120 g | Múka polohrubá |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 plechovka | Mandarinkový kompót (spolu aby mali cca 314 g) |
1 kelímok | Šľahačka |
2 kelímok | Kyslá smotana |
2 PL | Cukor kryštálový |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 balenie | Vanilkový puding |
2 plechovka | Šťava z kompótu (pridáme vodu do objemu 750 ml) |
2 PL | Cukor kryštálový |
Pripravíme si cesto - v miske rozšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme najprv na strednej rýchlosti a neskôr na najvyššej aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny. Neskôr pomaly po lyžiciach pridávame preosiatú múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Zľahka vyšľaháme. Cesto prelejeme do plechu vyloženým papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút.
Urobíme si plnku. Vyšľaháme šľahačku aby bola tuhá. Opatrne do nej zľahka vmiešame kyslú smotanu. Pridáme odkvapkané mandarínky s cukrom. Plnku rovnomerne rozotrieme na upečené a vychladnuté cesto a na chvíľu dáme do chladničky stuhnúť.
Pripravíme si želé. V hrnci si uvaríme šťavu z obidvoch kompótoch, pridáme aj vodu tak aby sme mali spolu 750 ml. Pridáme cukor a vanilkový cukor. Poriadne to rozmiešame v ovocnom základe a prevaríme. Výsledkom by mal byť krásny hladký krém. Ak želé trocha vychladne, nalejeme ho na plnku a necháme vychladnúť.