Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 pohár | Cukor kryštálový |
3 KS | Vajce slepačie |
1.5 pohár | Olej slnečnicový |
1.5 pohár | Kyslé mlieko |
3 pohár | Múka polohrubá |
1 KS | Vanilka |
1 štipka | Sóda bikarbóna |
1.5 PL | Kakao |
1 pohár | Brusnicový džem (Môže byť aj iný ale skôr kyslejšej chuti) |
1 balenie | Čokoláda na varenie |
50 g | Cera |
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme kyslé mlieko, olej, preosiatú múku, kakao, sódu a všetko spolu dobre rozmiešame. Vylejeme na plech vystretý papierom alebo vymastený olejom a vysypaný múkou a pečieme cca 20 minút pri 180°C.
Na upečený koláč rozotrieme džem alebo lekvár a polejeme čokoládou, ktorú sme si roztopili s cerou. Necháme vychladnúť a podávame.