Čerešňový koláč s čokoládou a syrom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 822
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
150 g Maslo
75 g Múka hladká
300 g Cottage cheese
250 g Cukor kryštálový
200 g Čokoláda na varenie
5 KS Vajce slepačie
350 g Čerešne
Postup prípravy pre Čerešňový koláč s čokoládou a syrom
  1. 1

    Do menšieho hrnca dáme maslo, na kúsky nalámanú čokoládu, a položíme ho na väčší hrniec s vrejúcou vodou. Je to kvôli tomu aby hrniec v ktorom topíme čokoládu bol ohrievaný parou a nie plameňom. Za občasného miešania počkáme kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

  2. 2

    Kým sa čokoláda rozpustí vykôstkujeme čerešne.

  3. 3

    Čokoládovú polevu necháme trochu vychladnúť a vmiešame do nej 200 g cukru. Potom po jednom zašľaháme vajcia 3 ks a nakoniec preosiatu múku.

  4. 4

    Cottage syr rozmixujeme a vyšľaháme ostatné 2 vajcia a 50 g cukru.

  5. 5

    Tortovú formu alebo plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou. Do pripraveného plechu stredame tmavé čokoládové a svetlé syrové cesto. Koláč pokrývame čerešňami a pečieme 30 minút v rúre na 180°C. Potom plechalebo formu zakryjeme alobalom a dopekáme ďalších 15 minút.

  6. 6

    Upečený čerešňový koláč s čokoládou a syrom cottage necháme vychladnúť a môžeme podávať.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Maďarský guľáš inak
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Granadir
Rýchly jablkový bochník
Cestovinový šalát
Katov meč - Bravčové na zemiakoch
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Srnčí guláš s domácou knedľou
Chrumkavé hranolky so syrom a slaninkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf