Indický puding

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Indický puding
Kuchár/ka: Deni
videní 263
18.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 PL Strúhanka
1.5 l Mlieko polotučné
2 PL Cukor kryštálový
4 PL Smotana na varenie
1 KS Vajce slepačie
50 g Mandle (podľa chuti)
40 g Lekvár (podľa chuti)
7 g Muškátový oriešok (podľa chuti)
Postup prípravy pre Indický puding
  1. 1

    Mlieko so smotanou, cukrom a strúhankou privedieme do varu za stáleho miešania.

  2. 2

    Vajce si rozbijeme do inej misky a zvlášť rozšľaháme bielok a žĺtok. Osobitne vlejeme do variaceho sa mlieka žĺtok a bielok. Necháme prevrieť a zmes potom prelejeme do varného skla. Na vrch pudingu nasypeme na drobno nasekané mandle a dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

  3. 3

    Upečený indický puding potrieme lekvárom a poprašíme strúhaným muškátovým orechom a iné ovocie podľa chuti. Vrch môžme ozdobiť aj mandľami, orieškami...

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové karé na prírodno a šampiňónová omáčka
Linecké keksy
Šalát s kuracím mäsom
Tvarohové šišky
Kuracie ragú s hráškom
Kuracie na smotane
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Pečená kačka
Pirohy s údeným mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf