Dukátové buchtičky

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Dukátové buchtičky
Kuchár/ka: Deni
videní 182
17.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie BB puding (príchuť podľa chuti odporúča sa vanilkový)
750 ml Mlieko polotučné
1 balíček Vanilkový cukor
2 PL Cukor kryštálový
Buchtičky
Množstvo Ingrediencia
1 KSDroždie
200 mlMlieko polotučné
100 gCukor kryštálový
2 KSVaječný žĺtok
200 gMaslo
1 štipkaSoľ
500 gMúka polohrubá
Postup prípravy pre Dukátové buchtičky
  1. 1

    Múku preosejeme do misky a uprostred urobíme dieru. Múku okolo diery posypeme soľou. Do diery nalámeme droždie, pridáme lyžicu cukru a zalejeme teplým mliekom. Počkáme, než nám uprostred vzíde kvások.

  2. 2

    Následne pridáme ostatné ingrediencie do cesta - cukor, žĺtky, maslo. Vymiešame do kým nedostaneme husté cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

  3. 3

    Po vykysnutí z cesta tvarujeme guličky, ktoré maslom vymasteného pekáča alebo na plech. Jednotlivé buchtičky potierame rozpusteným maslom zo všetkých strán aby sa nelepili. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C do zlatistá.

  4. 4

    Zatiaľ so pripravíme krém. Mlieko osladíme cukrom a privedieme k varu cca 700 ml. Vo zvyšných 50 ml si dobre rozmiešame BB puding s vanilkovým cukrom. Túto zmes pridáme do mlieka keď mlieko začne vrieť a potom ešte chvíľu povaríme nie veľmi dlho aby to nebolo veľmi husté a nezabudneme stále miešať aby neprihorelo.

  5. 5

    Upečené buchtičky necháme chvíľu vychladnúť rozdelíme na taniere a polejeme polevou.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Domáce hot - dogy
Kotlikový guľáš hovädzo-bravčový
Venčeky s pudingovým krémom
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Bravčové líčka na pive
Špagety po španielsky
Ovocný koláč s tvarohom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf