listok
Mária Fiľakovská

Porcií 6
Minút 60
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 6 077 x
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.

  • Krok 2.

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto

  • Krok 3.

    Plnku rozotrieme na jedno upečené cesto. Necháme vychladnúť a zatiaľ si spracujeme šľahačku.

  • Krok 4.

    Na vychladnutý puding rozotrieme šľahačku a zakryjeme druhým cestom ( bublinami do šľahačky ). Čokoládu rozpustíme v hrnci nad parou (hrniec v hrnci) a tú už iba rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept