Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
videní 1028
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie Lístkové cesto
2 dl Smotana na šľahanie
200 g Čokoláda na varenie
Krém
Množstvo Ingrediencia
1.3 lMlieko
200 gCukor kryštálový
4 KSVajce
5 balíčekZlatý klas
2 balíčekVanilkový cukor
1 dlAmareto
Postup prípravy pre Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
  1. 1

    Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.

    foto receptu
  2. 2

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto

    foto receptu
  3. 3

    Plnku rozotrieme na jedno upečené cesto. Necháme vychladnúť a zatiaľ si spracujeme šľahačku.

    foto receptu
  4. 4

    Na vychladnutý puding rozotrieme šľahačku a zakryjeme druhým cestom ( bublinami do šľahačky ). Čokoládu rozpustíme v hrnci nad parou (hrniec v hrnci) a tú už iba rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.

    foto receptu
Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Nepečený Bingo Koláč
Rýchly krehký jogurtový koláč
Torta na promócie
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Švédske mäsové guľky
Kuracie kúsky pečené na kyslej kapuste
kuracie prsia zapečené s jablkami a syrom
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf