Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 balenie | Lístkové cesto |
2 dl | Smotana na šľahanie |
200 g | Čokoláda na varenie |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1.3 l | Mlieko |
200 g | Cukor kryštálový |
4 KS | Vajce |
5 balíček | Zlatý klas |
2 balíček | Vanilkový cukor |
1 dl | Amareto |
Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto