listok
Mária Fiľakovská

Porcií 8
Minút 90
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 3 349 x
Čokoládovo - brusnicová torta
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Cesto

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom.

  • Krok 2.

    Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.

  • Krok 3.

    Upečený korpus hneď po upečení ešte horúci pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme brusnicovým džemom.

  • Krok 4.

    Pripravíme si krém. Šľahačku prevaríme, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju trochu vychladnúť a nalejeme na pripravený korpus. Necháme dobre stuhnúť , môžeme ľubovoľne ozdobiť. Napríklad čokoládový hoblinkami a šlahačkou. Je skvelá, šťavnatá a chutná :-)

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept