Čokoládovo - brusnicová torta

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Čokoládovo - brusnicová torta
videní 441
Cesto
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
0.7 hrnček Cukor kryštálový (3/4 hrnčeka)
1 hrnček Múka polohrubá
0.5 hrnček Granko
1 hrnček Olej
1 ČL Kakao
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Krém
Množstvo Ingrediencia
250 KgSmotana na šľahanie
150 gČokoláda na varenie
200 gBrusnicový džem
100 mlInstantná káva (šálka silnej vychladenej kávy)
Postup prípravy pre Čokoládovo - brusnicová torta
  1. 1

    Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.

  3. 3

    Upečený korpus hneď po upečení ešte horúci pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme brusnicovým džemom.

  4. 4

    Pripravíme si krém. Šľahačku prevaríme, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju trochu vychladnúť a nalejeme na pripravený korpus. Necháme dobre stuhnúť , môžeme ľubovoľne ozdobiť. Napríklad čokoládový hoblinkami a šlahačkou. Je skvelá, šťavnatá a chutná :-)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Kuracie nugetky v pivnom cestíčku
Výborný farebný pekáčik
Bravčové v paradjkovej omáčke s hubami
Nepečený jahodový rez MILÁČIK
Kuracie rizoto so zeleninou a restovanými pečienkami
Indický puding
Kuracie prsia (soté) s hráškom, kukuricou a ryžou
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf