Čokoládovo - brusnicová torta

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Čokoládovo - brusnicová torta
Kuchár/ka: Mária
videní 282
01.06.2018
Cesto
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
0.7 hrnček Cukor kryštálový (3/4 hrnčeka)
1 hrnček Múka polohrubá
0.5 hrnček Granko
1 hrnček Olej
1 ČL Kakao
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Krém
Množstvo Ingrediencia
250 KgSmotana na šľahanie
150 gČokoláda na varenie
200 gBrusnicový džem
100 mlInstantná káva (šálka silnej vychladenej kávy)
Postup prípravy pre Čokoládovo - brusnicová torta
  1. 1

    Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme olej, Granko, polohrubú múku s kypriacim práškom a kakaom.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy s priemerom 28 cm. Pečieme na 180 stupňoch cca 30 minút.

  3. 3

    Upečený korpus hneď po upečení ešte horúci pokvapkáme pripravenou kávou a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho potrieme brusnicovým džemom.

  4. 4

    Pripravíme si krém. Šľahačku prevaríme, odstavíme a rozpustíme v nej čokoládu. Necháme ju trochu vychladnúť a nalejeme na pripravený korpus. Necháme dobre stuhnúť , môžeme ľubovoľne ozdobiť. Napríklad čokoládový hoblinkami a šlahačkou. Je skvelá, šťavnatá a chutná :-)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové líčka na pive
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Domáce cestoviny s brokolicovou omáčkou a kuracím mäsom
Bravčové špízy
Karbonátky
Kuracie nugetky v pivnom cestíčku
Krémová brokolicová polievka
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
Veľkonočná hrudka - videorecept
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf