Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Múka hladká |
200 g | Maslo |
300 g | Cukor práškový |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
2 KS | Vaječný žĺtok |
200 g | Ovocie (Najlepšie drobné. Napr.: borovnice, ríbezle, čerešne...) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
700 g | Tvaroh hrudkový |
3 KS | Vajce |
5 PL | Cukor kryštálový |
2 KS | Vaječný bielok |
V mise si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a následne pridáme maslo. Ja si ho zvyčajne postrúham na jemnom strúhadle - takto sa s ním lepšie pracuje. Pridáme aj práškový cukor (najlepšie taktiež preosiaty) a 2 žĺtky. Z cesta rukami spravíme mrveničku. 2/3 hmoty vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na plnku si zmiešame tvaroh s vajíčkami a kryštálovým cukrom. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej hmoty. Plnku vylejeme na pripravenú mrveničku na plechu. Poukladáme ovocie (v mojom prípade to tentokrát boli čerstvé čerešne ale výborné sú aj borovnice) .