Jablkový hnetený

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jablkový hnetený
Kuchár/ka: Mária
videní 854
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
250 g Múka hladká
250 g Múka hrubá
200 g Cukor kryštálový
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
3 KS Vajce
250 g Maslo
1 Kg Jablko
Postup prípravy pre Jablkový hnetený
  1. 1

    Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.

  2. 2

    Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.

  3. 3

    Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na hrúbku cca 3mm a opatrne pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech, ktorý sme si vymastili a následne vysypali múkou. Na cesto rozotrieme pripravené a vychladnuté jablká a na ne dáme tak isto rozvaľkanú druhu časť cesta.

  4. 4

    Pečieme cca 15 minút alebo kým nechytí pekný ružový nádych na 200 stupňov. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Segedínsky guľáš
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Domáca zmrzlina
Cuketové placky
Banán v čokoláde
Dukátové buchtičky
Falošný medovník z LOTUS sušienok
Sviečková na smotane
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf