Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.
Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept