Torta na promócie

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1199
01.06.2018
Cesto na tortu
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
150 g Cukor práškový
100 g Múka hrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Plnka
Množstvo Ingrediencia
3 balíčekVanilkový puding
1 PLTekuté sladidlo
800 mlMlieko
100 gMaslo
Poleva
Množstvo Ingrediencia
200 gČokoláda na varenie
2 ČLPitná voda
Promočná čiapka
Množstvo Ingrediencia
3 KSVajce
100 gCukor práškový
75 gMúka polohrubá
1 balíčekVanilkový cukor
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva
200 gJahodový džem (podľa potreby)
2 KSOblátky (10 x 10 cm)
1 balenieFondán
1 baleniePotravinárske farbivo (modrej farby)
1 balenieJedlé kvety
1 balenieJedlé guličky
10 gPalmarín (alebo masť na vymastenie plechu)
10 gMúka hladká (na vysypanie plechu)
Postup prípravy pre Torta na promócie
  1. 1

    Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Crinkles
Bravčové medailónky v slaninke
Kuracie s hranolkami
Špenátové halušky s kuracím mäsom
Kapor na masle so zemiakovým šalátom
Plnené kuracie rezne so šunkou a syrom
Karfiolové fašírky
Hovädzie mäso na mrkve
Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie