Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
6 KS | Vajce |
150 g | Cukor práškový |
100 g | Múka hrubá |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 balíček | Vanilkový puding |
1 PL | Tekuté sladidlo |
800 ml | Mlieko |
100 g | Maslo |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
200 g | Čokoláda na varenie |
2 ČL | Pitná voda |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 KS | Vajce |
100 g | Cukor práškový |
75 g | Múka polohrubá |
1 balíček | Vanilkový cukor |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
200 g | Jahodový džem (podľa potreby) |
2 KS | Oblátky (10 x 10 cm) |
1 balenie | Fondán |
1 balenie | Potravinárske farbivo (modrej farby) |
1 balenie | Jedlé kvety |
1 balenie | Jedlé guličky |
10 g | Palmarín (alebo masť na vymastenie plechu) |
10 g | Múka hladká (na vysypanie plechu) |
Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.
Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.