Torta na promócie

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Torta na promócie
Kuchár/ka: Mária
videní 351
01.06.2018
Cesto na tortu
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vajce
150 g Cukor práškový
100 g Múka hrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
Plnka
Množstvo Ingrediencia
3 balíčekVanilkový puding
1 PLTekuté sladidlo
800 mlMlieko
100 gMaslo
Poleva
Množstvo Ingrediencia
200 gČokoláda na varenie
2 ČLPitná voda
Promočná čiapka
Množstvo Ingrediencia
3 KSVajce
100 gCukor práškový
75 gMúka polohrubá
1 balíčekVanilkový cukor
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva
200 gJahodový džem (podľa potreby)
2 KSOblátky (10 x 10 cm)
1 balenieFondán
1 baleniePotravinárske farbivo (modrej farby)
1 balenieJedlé kvety
1 balenieJedlé guličky
10 gPalmarín (alebo masť na vymastenie plechu)
10 gMúka hladká (na vysypanie plechu)
Postup prípravy pre Torta na promócie
  1. 1

    Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.

  3. 3

    Cesto na promočnú čiapku: robíme podobne ako pri ceste na tortu. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka zmiešame s cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené. Po upečení cesta si ho vykrojíme do kolieska, vrch potrieme lekvárom a zvyšnou plnkou. Na to dáme zvyšné vykrojené cesto, ktoré zo všetkých strán potrieme plnkou.

  4. 4

    Fondán zmiešame s farbivom (čierne som nenašla, tak som dala modré). Nevyzerá to ani takto zle! Modrý fondán potiahneme na náš malý korpus potretý plnkou a pekne uhladíme.

  5. 5

    Vrch čiapky: medzi dve oblátky dáme zvyšnú čokoládu a sa nám nezvýši môžme použiť plnku a tieto oblátky potiahneme modrým fondánom. 11. Na vrch čiapky si spravíme z bieleho, základného, fondánu šnúrku. Vytvarujete ako už Vy chcete. 12. Celú čiapku položíte na tortu (miesto si určíte sami). 13. Torta na promócie je hotová :) Dobrú chuť!

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Losos bylinkovou omáčkou
Jablková bomba
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Bratislavské pliecko
Pečené jahňacie rebierka na mede v brusnicovej omáčke
Bravčové rizoto
Morčací steak s cuketou
Cuketové placky
Švédske morčacie závitky s ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf