Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Vajce prepeličie |
200 g | Cukor práškový |
200 g | Múka hladká |
100 ml | Olej |
10 PL | Horúca voda |
1 balíček | Kypriaci prášok do pečiva |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 l | Mlieko |
3 balíček | Zlatý klas |
250 g | Cukor kryštálový |
1 plechovka | Marhuľový kompót (väčšie balenie - môže byť aj iné ovocie) |
2 kelímok | Kyslá smotana |
2 PL | Cukor práškový |
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista a pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme.
Z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vychladnutého vmiešame smotany. Na cesto natrieme vrstvu lekváru a naň krém. Na krém poukladáme ovocie a nato vyšľahanú šľahačku.