Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Lístkové cesto |
6 KS | Vaječný bielok |
250 g | Cukor práškový |
1 KS | Vaječný žĺtok (na potretie) |
Na pomúčenej doske rozvaľkáme lístkové cesto tak, aby sme mali cca 20 cm dlhé a 4cm široké pásiky, ktoré si nakrájame radielkom. Predtým, ako urobíme pásiky, cesto si celé potrieme žĺtkom, lepšie sa potom dáva na kovové trubičky a vidličkou si cesto popicháme. Kovové trubičky si ale najskôr z vonkajšej strany potrieme olejom, aby nám potom upečené šamrole išli ľahšie dole.
Na plech si dáme papier na pečenie a naň ukladáme trubičky obalené lístkovým cestom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme dovtedy, kým cesto nieje dozlatista upečené. Keď sú trubičky upečené, vyberieme z rúry a sťahujeme ich z kovových trubičiek ešte za horúca. Ja mám na rukách rukavice na pečenie.