Pečené lekvárové buchty

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1808
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka polohrubá
1 kocka Droždie
300 ml Mlieko (podľa potreby aj viac )
2 KS Vajce
50 KS Maslo (može byť aj Hera alebo Palmarin)
2 ČL Cukor kryštálový
1 štipka Soľ
Postup prípravy pre Pečené lekvárové buchty
  1. 1

    Múku si cez sitko preosejeme do misky. Spravíme do stredu jamku, do ktorej nalejeme trocha teplého - nie horúceho mlieka a vidličkou v ňom jemne rozmiešame rozdrvené droždie a 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru. Necháme spraviť kvások.

  2. 2

    Keď je to vykysnuté pridáme na kraj do múky - nie priamo do kvásku vajíčko, trocha soli, ešte asi cca 100ml teplého mlieka a približne asi 50g rozpusteného masla alebo palmarínu. Cesto začneme miesiť rukou a to tak, že pomaly zapracujeme všetky ingrediencie. Keď je cesto príliš husté, pridáme ešte trocha zohratého mlieka. Miesime aspoň 10 minút aby bolo cesto kvalitne rozmiešané. Pekne spracované jemne poprášime múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Červená kapusta s bravčovým karé
Zeleninový vývar
Bryndzové pirohy
Strúhaný tvarohový
Langoše
Cuketový nákyp so syrom
Pirohy s údeným mäsom
Spagetti Bolognese
Výborný nepečený piškótový tunel s broskyňami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf