Pečené lekvárové buchty

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1190
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka polohrubá
1 kocka Droždie
300 ml Mlieko (podľa potreby aj viac )
2 KS Vajce
50 KS Maslo (može byť aj Hera alebo Palmarin)
2 ČL Cukor kryštálový
1 štipka Soľ
Postup prípravy pre Pečené lekvárové buchty
  1. 1

    Múku si cez sitko preosejeme do misky. Spravíme do stredu jamku, do ktorej nalejeme trocha teplého - nie horúceho mlieka a vidličkou v ňom jemne rozmiešame rozdrvené droždie a 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru. Necháme spraviť kvások.

  2. 2

    Keď je to vykysnuté pridáme na kraj do múky - nie priamo do kvásku vajíčko, trocha soli, ešte asi cca 100ml teplého mlieka a približne asi 50g rozpusteného masla alebo palmarínu. Cesto začneme miesiť rukou a to tak, že pomaly zapracujeme všetky ingrediencie. Keď je cesto príliš husté, pridáme ešte trocha zohratého mlieka. Miesime aspoň 10 minút aby bolo cesto kvalitne rozmiešané. Pekne spracované jemne poprášime múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukami ho trocha vyhnetieme a to spôsobom, že párkrát z každej strany preložíme (z hora - dole, z ľavá - do pravá). Je dobré ak ho prikryté necháme ešte zopár minút kysnúť na doske. Potom už len z ľahká rozvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, na ktoré dáme lekvár a urobíme buchtičky. Dávame na vymastený plech a poriadne z boka omastíme aj každú buchtičku aby sa nám po upečení dobre oddelili.

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hovädzí steak na červenom víne s hubami
Šampiňónová dubáková krémová polievka
Domáca zmrzlina
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Bryndzová nátierka
Kuracie na prírodno so syrovo-brokolicovou omáčkou, ryžou a domáce hranolky
Palacinky
Holandský rezeň
Zemiakovo klobásový špíz
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf