Pečené lekvárové buchty

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečené lekvárové buchty
Kuchár/ka: Mária
videní 797
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Múka polohrubá
1 kocka Droždie
300 ml Mlieko (podľa potreby aj viac )
2 KS Vajce
50 KS Maslo (može byť aj Hera alebo Palmarin)
2 ČL Cukor kryštálový
1 štipka Soľ
Postup prípravy pre Pečené lekvárové buchty
  1. 1

    Múku si cez sitko preosejeme do misky. Spravíme do stredu jamku, do ktorej nalejeme trocha teplého - nie horúceho mlieka a vidličkou v ňom jemne rozmiešame rozdrvené droždie a 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru. Necháme spraviť kvások.

  2. 2

    Keď je to vykysnuté pridáme na kraj do múky - nie priamo do kvásku vajíčko, trocha soli, ešte asi cca 100ml teplého mlieka a približne asi 50g rozpusteného masla alebo palmarínu. Cesto začneme miesiť rukou a to tak, že pomaly zapracujeme všetky ingrediencie. Keď je cesto príliš husté, pridáme ešte trocha zohratého mlieka. Miesime aspoň 10 minút aby bolo cesto kvalitne rozmiešané. Pekne spracované jemne poprášime múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukami ho trocha vyhnetieme a to spôsobom, že párkrát z každej strany preložíme (z hora - dole, z ľavá - do pravá). Je dobré ak ho prikryté necháme ešte zopár minút kysnúť na doske. Potom už len z ľahká rozvaľkáme, pohárom vykrojíme kolieska, na ktoré dáme lekvár a urobíme buchtičky. Dávame na vymastený plech a poriadne z boka omastíme aj každú buchtičku aby sa nám po upečení dobre oddelili.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Grilované kurča na japonsky pôsob
Rýchly jablkový bochník
Výborný patizón
Zdravé zeleninové rizoto
Kuracie slimáky na špajli so zemiakovou kašou
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Taliansko bulharské "rizoto"
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf